Naar inhoud springen

Zoutstad: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Zoutstad''' is een stad genoemd in de stedenlijst van de stam Juda. <blockquote>''Joz 15:62  En Nibsan, en de Zoutstad, en Engedi; zes steden en...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Zoutstad''' is een stad genoemd in de stedenlijst van de stam [[Juda (stam)|Juda]]. <blockquote>''Joz 15:62  En Nibsan, en de Zoutstad, en Engedi; zes steden en haar dorpen. (SV)''</blockquote>De Hebreeuwse naam is ''Ir-Hammelech'' = "Zoutstad". De plaatsnaam komt in de Bijbel alleen voor in het aangehaalde vers. De NBG51 schrijft de naam onvertaald over: Ir-Hammelech.
 
De stad lag in de woestijn van [[Juda (stam)|Juda]]. Ze werd zo genoemd naar de [[Zoutzee]] (= Dode Zee), welke niet ver van daar was; of naar het zout, dat daarin of -omtrent gemaakt werd. Sommigen houden deze plaats voor de kleine stad [[Zoar]], waarheen Lot‚ bij de verdelging van Sodom, gevlucht is. En deze stad werd de Zoutstad genoemd, of omdat ze nabij de Zoutzee lag, of omdat [[Lot|Lots]] huisvrouw dicht daarbij in een zoutpilaar veranderd was.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.