Naar inhoud springen

Reus: verschil tussen versies

364 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
 
In de Bijbel is het woord ''reuzen'' gewoonlijk de vertaling van de naam ''Refaïm.'' Behalve van deze Refaïm of [[Refaïeten]] en Enakskinderen of [[Enakieten]], wier nakomelingen nog in Davids tijd bestonden, spreekt de Heilige Schrift van een tot de oertijd behorend reuzen- en heldengeslacht, de [[Nephilim]], "de zonen Gods", dat zijn de engelen die tegen Gods wil huwden met de dochters der mensen en die, had God het niet verhinderd, waren blijven voortbestaan (Gen. 6: 4). Hoewel tot uitsterven gedoemd en niettegenstaande de zondvloed was tussengetreden, worden de Enakskinderen nog door de verspieders in Kanaän (te Hebron) aangetroffen en worden, als verwant aan het geslacht der Nephilim, vermeld in Num. 13: 33. Uit deze plaats blijkt tevens, dat er een genealogisch verband bestond tussen de reuzen van de oertijd en de reusachtige oerbevolking van Kanaän.
 
Volgens de hypothese van de Amerikaanse onderzoeker L.A. Marzulli zijn de langwerpige schedels die in Peru zijn gevonden van langhalzige reuzen geweest en wijst hun DNA op de oorsprong in de Midden-Oosten<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=ukMg16m95Ac L.A. Marzulli: The DNA Results.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 15 feb. 2018. Duur: 28 min. 30 sec. </ref>.
 
== Zie ook ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.