Naar inhoud springen

Johannes 1: verschil tussen versies

2.034 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 37:
== Muziekvideo Joh. 1:1-3 ==
<Youtube width="768" height="432">aKpwj9CDxyA</youtube><BR><BR>''John 1 :: Beathe Krueger | Anja Schraal''. Gepubliceerd op 1 aug. 2018 door Bibelstream :: Deutsch op Youtube.com. Beathe Krueger en Anja Schraal vertolken in een lied de versen Joh. 1:1-3, in de video vanaf 1 min 37 sec., na het getuigenis van Beathe.
 
== 5 ==
Joh 1:5   En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen. (Telos)
'''Niet begrepen.''' Zie "Hem niet gekend" (10).
 
== 9 ==
Joh 1:9  Dit was het waarachtige licht, dat in de wereld komt en iedere mens verlicht. (Telos)
'''Het waarachtige licht.''' Jezus is "de waarachtige God" (1 Joh. 5:20), "de Waarachtige" (Opb. 3:7).
 
''1Jo 5:20  En wij weten dat de Zoon van God gekomen is en ons het verstand gegeven heeft, opdat wij de Waarachtige kennen; en wij zijn in de Waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus. Deze is de waarachtige God en het eeuwige leven.'' (Telos)
 
''Opb 3:7  En schrijf aan de engel van de gemeente in Filadelfia: Dit zegt de Heilige, de Waarachtige, die de sleutel van David heeft, die opent en niemand zal sluiten, en die sluit en niemand opent:'' (Telos)
 
'''Dat in de wereld komt en iedere mens verlicht.''' Hij "was in de wereld" (10) en zal opnieuw, dan "met grote heerlijkheid" (Matth. 24:30), in de wereld komen, als "de zon der gerechtigheid" (Matth. 4:2).
 
''Mal 4:2  Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn; en u zult naar buiten gaan en dartelen als kalveren uit de stal.'' (HSV)
 
De bekeerling Paulus getuigde:
 
''Hnd 26:13 zag ik, O koning, midden op de dag onderweg een licht uit de hemel, sterker dan de glans van de zon, mij en die met mij reisden omstralen.'' (Telos)
 
Iedere mens wordt door Hem verlicht: Zijn licht valt op iedere mens. Hij is de door God aangewezen Rechter.
 
== 10 ==
Joh 1:10  Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem geworden, en de wereld heeft Hem niet gekend. (Telos)
'''De wereld heeft Hem niet gekend.''' "Niet begrepen" (5).
 
== 11 ==
Joh 1:11  Hij kwam tot het zijne, en de zijnen hebben Hem niet aangenomen. (Telos)
Vergelijk [[Jozef]], die tot zijn broeders kwam, die ver van het huis van hun vader de kudde weidden. Zij namen hem niet aan, integendeel, ze grepen Jozef, wierpen hem in de put wierpen en verkochten hem naar Egypte.
 
== 12 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.