Naar inhoud springen

Hebreeën 7: verschil tussen versies

4 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 51:
Van Melchizedek, doordat hij tienden van Abraham neemt, wordt getuigd dat hij leeft, want hij doet hetgeen hij doet als iemand die in geen ander een opvolger heeft. Het getuigenis dat hij leeft, vinden wij van Melchizedek niet ''woordelijk'', maar ''zakelijk''. Melchizedek wordt uitgebeeld als een eeuwig levend ''priester''. Niet als een eeuwig levend ''mens'', want als mens is Melchizedek, net als zijn natuurgenoten, gestorven. Zoals hij wordt voorgesteld als iemand die in zijn betrekking van priester noch begin van dagen noch einde van leven heeft, zo komt hij ook hier voor als een priester die, met betrekking tot zijn waardigheid volgens het aangehaalde getuigenis nooit heeft opgehouden te leven, voor zover er namelijk nooit, door opvolging van een soortgelijk priester, aan zijn priesterleven een einde gekomen is.  
 
Vergelijk wat van de Heer Jezus wordt gezegd: 'priester tot in eeuwigheid'.
 
 
Vergelijk wat van de Heer Jezus wordt gezegd: 'priester tot in eeuwigheid'.
 
''Heb 7:16 die het niet geworden is naar de wet van een vleselijk gebod, maar naar de kracht van een <u>onvergankelijk leven</u>; Heb 7:17 want van Hem wordt getuigd: U bent <u>priester tot in eeuwigheid</u> naar de orde van Melchizedek. (Telos)''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.