Naar inhoud springen

Richteren 4: verschil tussen versies

1.003 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Richteren hoofdstuk commentaar}} == 6 == Ri 4:6  En zij zond heen en riep Barak, den zoon van Abinoam, van Kedes-nafthali; en zij zeide tot hem: Heeft de HEERE...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Richteren hoofdstuk commentaar}}
 
== Samenvatting ==
De heerschappij van de Kanaänitische koning Jabin, die Israël onderdrukte, wordt vernietigd. — Israël wordt onderdrukt door Jabin, koning der Kanaänieten, twintig jaar lang (1-3). De profetes Debora spoort Barak uit Naftali aan om met zijn stamgenooten en de Zebulonieten ten strijde te trekken tegen Sisera, Jabins krijgsoverste. Barak is hiertoe bereid indien zij meetrekt; na hem aangekondigd te hebben dat nu ook een vrouw de eer van de overwinning hebben zal, gaat zij met hem. (4-9). Barak roept de Naftalieten en de Zebulonieten naar Kedes, in de buurt waarvan een Kenitische familie gelegerd is, en verslaat Sizera bij den Kisjon (10-16). Sisera, te voet vluchtende, verschuilt zich in de tent van Jaël, de Kenitische, en wordt door haar in de slaap vermoord (17-22). Jabins heerschappij wordt geheel en al door Israël vernietigd (23-24).
 
== 6 ==
Regel 17 ⟶ 20:
'''Hobab.''' Een zoon<ref>Dr. ir. J. de Graaf e.a. (red.), ''Tekst voor Tekst; de Heilige Schrift kort verklaard en toegelicht'' (Boekencentrum, 1987), commentaar bij Richt. 4</ref> van Rehuël (Jethro), de schoonvader van Mozes.
[[Bestand:Barak verslaat Sisera Access-Foundation.jpg|geen|miniatuur|1024x1024px]]
 
== Bron ==
''Leidsche Vertaling (1914)''. Tekst van de samenvatting van Richt. 4 is onder wijziging verwerkt op 26 apr. 2021.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.