Naar inhoud springen

Opname van de Gemeente: verschil tussen versies

650 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 91:
'''Verschillen.''' Er zijn een aantal verschillen tussen de opneming van de gemeente en de wederkomst van de Heer op aarde? Verschillen in tijd, personen en gebeurtenissen<ref>Een achttal verschillen worden opgesomd in: [https://www.youtube.com/watch?v=ytIS-3IegoU The Timing of the Rapture and the Second Coming]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 27 feb. 2014. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek van gastheer John Ankerberg met de theoloog [[Renald Showers]] en journalist en profetiegeleerde Jimmy Deyoung. </ref>:
 
# Plaats. — Bij de opneming van de gemeente komt de Heer Jezus niet verder dan de ''lucht''. Bij de wederkomst komt hij door de lucht en landt hij op de ''aarde'' (Zach. 14:4).
# Tijd. — De opneming van de gemeente gebeurt vóór de zeventigste jaarweek van Daniël, de wederkomst gebeurt erná.
# Waarneembaarheid. — Bij de opneming is de komst van de Heer onzichtbaar voor de wereld. Bij de wederkomst op aarde is zijn komst zichtbaar voor iedereen. "''Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben; en alle stammen van het land zullen over Hem weeklagen. Ja, Amen''" (Opb. 1:7)
# Bruid. — Bij de opneming komt hij ''voor'' zijn bruid, om haar te halen. Bij de wederkomst op aarde komt ''met'' zijn bruid.
# Beveiliging. — Bij de opneming van de gemeente wordt de bruid weggehaald en in de hemel gebracht, omdat zij niet bestemd is tot de toorn die over het aardrijk komt. Bij de wederkomst komt de heer voor een andere vrouw (gelovig Israël) die voordien zal wegvliegen, eveneens de lucht in, maar dan een toevlucht op aarde zal vinden in de woestijn, wellicht in Petra in Jordanië. "''En aan de vrouw werden de twee vleugels van de grote arend gegeven, opdat zij in de woestijn zou vliegen naar haar plaats, waar zij gevoed wordt een tijd en tijden en een halve tijd, buiten het gezicht van de slang.''" (Opb. 12:14)
# Waarneembaarheid. — Bij de opneming is de komst van de Heer onzichtbaar voor de wereld. Bij de wederkomst op aarde is zijn komst zichtbaar voor iedereen. "''Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben; en alle stammen van het land zullen over Hem weeklagen. Ja, Amen''" (Opb. 1:7)
# Bestemming. — Bij de opneming brengt hij de zijnen in het Vaderhuis in de hemel. Bij de wederkomst op aarde voert hij de gelovigen, die dan op aarde leven, in een aards [[vrederijk]].
# Wie neemt weg. — Bij de opneming neemt de Heer mensen weg van de aarde weg. Bij de wederkomst zijn het engelen die mensen van de aarde wegnemen.
# Weggenomenen en achterblijvenden. — Bij de opneming neemt de Heer de gelovigen van de aarde weg, de niet-gelovigen blijven achter. Bij de wederkomst zijn het engelen die de bozen van de aarde wegnemen, de rechtvaardigen blijven achter.
# TijdOordeel. — DeNa de opneming is er een beoordeling van de gemeentegelovigen gebeurtin vóórde hemel. Na de zeventigstewederkomst jaarweekis er een oordeel, een scheiding van Daniëlrechtvaardigen (Matth. 25:37, de46) wederkomsten onrechtvaardigen gebeurtop ernáaarde.
# Tekenen. — De opneming van de gemeente kent geen voorafgaande tekenen die ons gegeven zijn. De wederkomst heeft voorzegde tekenen die eraan vooraf ''moeten'' gaan (zie bijv. Matth. 24).
# Oordeel. — Na de opneming is er een beoordeling van de gelovigen in de hemel. Na de wederkomst is er een oordeel, een scheiding van rechtvaardigen (Matth. 25:37, 46) en onrechtvaardigen op aarde.
# Opstanding. — Bij de opneming vindt er een opstanding plaats van hen die in Christus zijn ontslapen en samen met hen gaan de opgenomen gelovigen de Heer tegemoet in de lucht. Bij de wederkomst op aarde vindt er een opstanding van martelaren en andere gelovigen plaats en dat gebeurt pas nadat Jezus op aarde is gekomen.
# Huwelijk. — Bij de opneming staan de doden op in een onvergankelijk en verheerlijkt lichaam. Zij zullen niet huwen of kinderen krijgen. Volgens sommigen na de wederkomst op de aarde de gelovigen op in een lichaam waarmee zij het Vrederijk zullen bewonen<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=ytIS-3IegoU The Timing of the Rapture and the Second Coming]. Youtube.com: John Ankerberg Show, 27 feb. 2014. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek van gastheer John Ankerberg met de theoloog [[Renald Showers]] en journalist en profetiegeleerde Jimmy Deyoung. </ref>. De gelovigen op aarde die de komst van de Heer op aarde meemaken, zullen het Vrederijk ingaan en als voorheen huwen en kinderen krijgen (vgl. Jes. 65:20).
# Tekenen. — De opneming van de gemeente kent geen duidelijke voorafgaande tekenen die ons gegeven zijn. De wederkomst heeft voorzegde duidelijke tekenen die eraan vooraf ''moeten'' gaan (zie bijv. Matth. 24).
 
== Wanneer is de opname? ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.