Naar inhoud springen

Richteren 4: verschil tussen versies

451 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
 
Regel 7:
Ri 4:3  Toen riepen de kinderen Israëls tot de HEERE; want hij had negenhonderd ijzeren wagens, en hij had de kinderen Israëls met geweld onderdrukt, twintig jaren. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Negenhonderd ijzeren wagens.''' Strijdwagens, de tanks van toen. Maar voor het aangezicht van Israël zal de HEERE uittrekken (vs. 14).
 
Een Kanaänitische strijdwagen werd door twee paarden getrokken. Op de wagen stonden twee mannen; de één hield de teugels van de paarden vast, terwijl de ander pijlen afschoot. Aan de zijkant van de wagen zat een koker voor pijlen. Achter de wagen lopen soldaten te voet, ze waren bewapend met schilden en zwaarden in de vorm van een sikkel.<ref>Malcolm Day, ''De wereld van de Bijbel'' (Kampen: Uitgeverij Kok. 1995, 2e druk 1998), blz. 44.</ref>
 
De profeet [[Elisa]] in Dothan werd omsingeld door een zwaar leger met wagens. Maar Gods leger (met wagens) stond aan de kant van Elisa.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.