Naar inhoud springen

Hebreeën 13: verschil tussen versies

209 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
Vermaning tot broederliefde (13:1), gastvrijheid (13:2), meelijden met gevangenen en verdrukten (13:3), huwelijkstrouw (13:4), tevredenheid (13:5-6), gedenken en navolgen van voorgangers (13:7), standvastigheid ten opzichte van vreemde leringen (13:9). Wij hebben een ander altaar, een plaats buiten het leger, een ander stad dan het aardse Jeruzalem (3:10-14). Laatste vermaningen, heilwensen en groeten (3:15-25).
 
== Hebr. 13:82 ==
Heb 13:2  Vergeet de gastvrijheid niet, want daardoor hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest. (Telos)
'''Hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest.''' Wellicht heeft de schrijver gedacht aan de engelen die Lot bezochten.
 
== 8 ==
Heb 13:8 Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid. (Telos)
Hij is de Opperste Voorganger, die voor altijd dezelfde blijft.
 
== Hebr. 13:10-11 ==
Heb 13:10 Wij hebben een altaar waarvan zij die de tabernakel dienen, geen recht hebben te eten; Heb 13:11 want van de dieren waarvan het bloed voor de zonde door de hogepriester in het heiligdom gedragen wordt, daarvan worden de lichamen buiten de legerplaats verbrand. (Telos)
De priesters noch het volk hadden het recht om de zondoffers te eten. De offers werden verbrand (vs. 11).
 
== 11 ==
Vergelijk:
Heb 13:11 want van de dieren waarvan het bloed voor de zonde door de hogepriester in het heiligdom gedragen wordt, daarvan worden de lichamen buiten de legerplaats verbrand. (Telos)
Vergelijk:
 
''Le 6:30 Maar geen zondoffer, van welks bloed in de tent der samenkomst zal gebracht worden, om in het heiligdom te verzoenen, zal gegeten worden; het zal in het vuur verbrand worden. (SV)''
Regel 38 ⟶ 44:
''Le 6:30 Maar geen zondoffer, van welks bloed in de tent der samenkomst zal gebracht worden, om in het heiligdom te verzoenen, zal gegeten worden; het zal in het vuur verbrand worden.'' (SV)
 
== Hebr. 13:12 ==
Heb 13:12 Daarom heeft ook Jezus, opdat Hij door zijn eigen bloed het volk zou heiligen, buiten de poort geleden. (Telos)
Jezus heeft buiten de poort geleden om het ware zondoffer voor het volk te wezen. De rode vaars werden oudtijds buiten de poort geslacht en verbrand.
 
== Hebr. 13:14 ==
Heb 13:14 want wij hebben hier geen blijvende stad, maar wij zoeken de toekomstige. (Telos)
'''Stad.''' Vergelijk:
Regel 50 ⟶ 56:
Deze stad zal in de toekomst neerdalen uit de hemel.
 
== Hebr. 13:16 ==
Heb 13:16 En vergeet de weldadigheid en de mededeelzaamheid niet, want in zulke offers heeft God een welbehagen. (Telos)
 
Regel 57 ⟶ 63:
''Flp 4:18 Maar ik heb alles en heb overvloed; ik heb volop, nu ik van Epafroditus het door u gezondene heb ontvangen: een welriekende reuk, een aangenaam, God welbehaaglijk offer. (Telos)''
 
== Hebr. 13:21 ==
Heb 13:21 moge u volmaken in al het goede tot het doen van zijn wil, terwijl Hij in ons doet wat voor Hem welbehaaglijk is door Jezus Christus. Hem zij de heerlijkheid tot in alle eeuwigheid. Amen. (Telos)
'''Het doen van zijn wil'''. De Heer Jezus kwam om Gods wil te doen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.