Naar inhoud springen

Hebreeën 13: verschil tussen versies

671 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 7:
Heb 13:2  Vergeet de gastvrijheid niet, want daardoor hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest. (Telos)
'''Hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest.''' Wellicht heeft de schrijver gedacht aan de engelen die Lot bezochten.
 
== 7 ==
Heb 13:7  Houdt uw voorgangers in herinnering die het woord van God tot u gesproken hebben, en volgt, terwijl u het einde van hun wandel beschouwt, hun geloof na. (Telos)
Niet alleen Oudtestamentische gelovigen zijn ons tot voorbeeld (Hebr. 11). Ook voorgangers die wij persoonlijk gekend hebben en die Gods woord tot ons gesproken hebben en voorgeleefd hebben, zijn ons tot inspirerend voorbeeld.
 
== 8 ==
Heb 13:8 Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid. (Telos)
Hij is de Opperste Voorganger, die lééft en voor altijd dezelfde blijft.
 
== 10 ==
Regel 47 ⟶ 51:
Heb 13:12 Daarom heeft ook Jezus, opdat Hij door zijn eigen bloed het volk zou heiligen, buiten de poort geleden. (Telos)
Jezus heeft buiten de poort geleden om het ware zondoffer voor het volk te wezen. De rode vaars werden oudtijds buiten de poort geslacht en verbrand.
 
'''Buiten de poort geleden.''' Van het aardse Jeruzalem; vgl. vs. 14 ("wij hebben hier geen blijvende stad").
 
== 14 ==
Heb 13:14 want wij hebben hier geen blijvende stad, maar wij zoeken de toekomstige. (Telos)
'''Wij hebben hier geen blijvende stad.''' Het tegenwoordige aardse Jeruzalem, buiten welks poorten de Heiland gekruisigd is, is onze ware woonplaats. Vergelijk:
'''Stad.''' Vergelijk:
 
''Heb 12:22 maar u bent genaderd tot de berg Sion; en tot de stad van de levende God, het hemelse Jeruzalem; en tot tienduizenden van engelen, (Telos)''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.