Naar inhoud springen

Hebreeën 13: verschil tussen versies

1.344 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 63:
 
== 16 ==
Heb 13:16 En vergeet de weldadigheid en de mededeelzaamheid niet, want in zulke offers heeft God een welbehagen. (Telos)
 
'''In zulke offers heeft God een welbehagen.''' Vergelijk:
 
''Flp 4:18 Maar ik heb alles en heb overvloed; ik heb volop, nu ik van Epafroditus het door u gezondene heb ontvangen: een welriekende reuk, een aangenaam, God welbehaaglijk offer. (Telos)''
 
== 18 ==
Heb 13:18  Bidt voor ons, want wij zijn ervan overtuigd dat wij een goed geweten hebben, daar wij in alles goed willen wandelen. (Telos)
De schrijver was in gevangenschap (vgl. vers 19 "opdat ik u des te spoediger wordt terug gegeven"), doch niet om iets dat tegen zijn geweten was.
 
== 20 ==
Heb 13:20  De God nu van de vrede, die uit de doden heeft teruggebracht de grote herder van de schapen, onze Heer Jezus, door het bloed van het eeuwig verbond, (Telos)
'''Uit de doden heeft teruggebracht.''' Teruggebracht bij de leerlingen van Jezus. Eens zullen hen die in Christus ontslapen zijn worden teruggebracht bij en herenigd worden met de levende gelovigen.
 
''1Th 4:13  Maar wij willen niet dat u onwetend bent, broeders, wat betreft hen die ontslapen, opdat u niet bedroefd bent, zoals ook de overigen die geen hoop hebben. 1Th 4:14  Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en opgestaan, evenzeer zal God ook de door Jezus ontslapenen met Hem brengen.'' (Telos)
 
'''Het bloed van het eeuwig verbond.''' Het bloed dat Jezus heeft vergoten, het bloed van het nieuwe verbond, dat, anders dan het oude verbond, eeuwig, blijvend is. Door dat bloed is een blijvende band en gemeenschap met God mogelijk. Verbond is een belangrijk onderwerp in deze brief, waarin wordt betoogd dat het nieuwe verbond beter is dan het oude.
 
== 21 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.