Naar inhoud springen

Johannes 8: verschil tussen versies

1.114 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 39:
 
''Joh 12:47  En als iemand mijn woorden hoort en niet bewaart, oordeel Ik hem niet; want Ik ben niet gekomen om de wereld te oordelen, maar om de wereld te behouden.'' (Telos)
 
== 16 ==
Joh 8:16  En als Ik al oordeel, is mijn oordeel waar, want Ik ben niet alleen, maar Ik en de Vader die Mij heeft gezonden. (Telos)
'''Als ik al oordeel.''' De Heer had veel over zijn tegenstanders te oordelen, zie vs. 26.
 
== 21 ==
Joh 8:21 Hij dan zei opnieuw tot hen: Ik ga heen en u zult Mij zoeken, en in uw zonde zult u sterven; waar Ik heenga kunt u niet komen. (Telos)
'''Uw zonde.''' Zie vs. 24: "in uw zonden zult u sterven". De zonde (enkelvoud) is hier het totaal, de verzameling, van begane zonden, de zondenlast.
 
== 24 ==
Joh 8:24  Ik heb u dan gezegd, dat u in uw zonden zult sterven; want als u niet gelooft dat Ik het ben, zult u in uw zonden sterven. (Telos)
'''Uw zonden.''' Zie vs. 21, waar de Heer het enkelvoud 'zonde' bezigt.
 
== 26 ==
Joh 8:26  Ik heb veel over u te spreken en te oordelen; maar Hij die Mij heeft gezonden, is waarachtig; en Ik, wat Ik van Hem heb gehoord, dat spreek Ik tot de wereld. (Telos)
'''Ik heb veel over u te spreken en te oordelen.''' Hij hield zich echter in, zoals bij de aangebrachte overspeelster, want Hij was niet gekomen om te oordelen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.