Naar inhoud springen

Johannes 8: verschil tussen versies

706 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 55:
Joh 8:26  Ik heb veel over u te spreken en te oordelen; maar Hij die Mij heeft gezonden, is waarachtig; en Ik, wat Ik van Hem heb gehoord, dat spreek Ik tot de wereld. (Telos)
'''Ik heb veel over u te spreken en te oordelen.''' Hij hield zich echter in, zoals bij de aangebrachte overspeelster, want Hij was niet gekomen om te oordelen.
 
== 28 ==
Joh 8:28  Jezus dan zei tot hen: Wanneer u de Zoon des mensen verhoogd zult hebben, dan zult u weten dat Ik het ben, en dat Ik vanuit Mijzelf niets doe; maar deze dingen spreek Ik zoals de Vader Mij heeft geleerd. (Telos)
'''Verhoogd.''' Aan het kruis verhoogd.
 
''Joh 3:14  En zoals Mozes de slang in de woestijn heeft verhoogd, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden,'' (Telos)
 
'''Dan zult u weten dat Ik het ben.''' Het Lam van God, dat aan het kruis gestorven is om de zonden van mensen te dragen.
 
'''Dat ik vanuit Mijzelf niets doe.''' Hij volbracht met zijn kruisdood de wil van de Vader, die hem heeft gezonden (vs. 29). Jezus doet altijd wat de Vader welbehaaglijk is (vs. 29).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.