Naar inhoud springen

1 Petrus 1: verschil tussen versies

2.759 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 29:
== 5 ==
1Pe 1:5  die in de kracht van God door het geloof bewaard wordt tot de behoudenis, die gereed is om in de laatste tijd geopenbaard te worden. (Telos)
'''Tot de behoudenis.''' Zie vs. 9.
'''Geopenbaard te worden.''' Zie ook vers 7, dat spreekt van "de openbaring van Jezus Christus".
 
'''Geopenbaard te worden.''' Zie ook versverzen 7 en 13, datdie spreektspreken van "de openbaring van Jezus Christus".
 
== 6 ==
Regel 45 ⟶ 47:
''1Co 4:5  Oordeelt daarom niets voor de tijd, totdat de Heer komt, die ook wat in de duisternis verborgen is, aan het licht zal brengen en de raadslagen van de harten openbaar zal maken; en dan zal ieder zijn lof ontvangen van God.'' (Telos)
 
'''Bij de openbaring van Jezus Christus.''' Zie vs. 13. Bij de opname van de gemeente en/of bij wederkomst op aarde.
 
''Col 3:4  Wanneer Christus, uw leven, geopenbaard wordt, dan zult ook u met Hem geopenbaard worden in heerlijkheid.'' (Telos)
 
== 8 ==
1Pe 1:8  Hoewel u Hem niet gezien hebt, hebt u Hem lief; hoewel u Hem nu niet ziet, maar gelooft, verheugt u zich in Hem met een onuitsprekelijke en verheerlijkte vreugde, (Telos)
'''Niet gezien hebt ... nu niet ziet, maar gelooft.'''
 
''2Co 5:7  (want wij wandelen door geloof, niet door aanschouwen);'' (Telos)
 
'''Hebt u Hem lief.'''
 
''Joh 14:21  Wie mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal door mijn Vader worden geliefd; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren. (...) Joh 14:24  Wie Mij niet liefheeft, bewaart mijn woorden niet; en het woord dat u hoort, is niet van Mij, maar van de Vader die Mij heeft gezonden.'' (Telos)
 
'''Maar gelooft.''' Zie ook vs 9.
 
== 9 ==
1Pe 1:9  terwijl u het einde van uw geloof ontvangt, de behoudenis van uw zielen. (Telos)
'''Het einde van uw geloof.''' Dat ziet op de toekomst. Zie ook vs. 5, 7.
 
'''De behoudenis van uw zielen.''' Bewaring en zaligmaking.
 
== 10 ==
1Pe 1:10  Over deze behoudenis hebben profeten onderzocht en nagevorst die van de voor u bestemde genade geprofeteerd hebben, (Telos)
'''Deze behoudenis.''' Zie vs. 5, 9.
 
'''De voor u bestemde genade.''' Zie vs. 13. Wat u door Gods genade geschonken wordt: bewaring, zaligheid en hemelse erfenis.
 
== 11 ==
1Pe 1:11  terwijl zij navorsten welke of wat voor tijd de Geest van Christus die in hen was, aanduidde, toen Hij tevoren getuigde van het lijden dat over Christus zou komen en van de heerlijkheden daarna. (Telos)
'''Het lijden ... de heerlijkheden daarna.''' De Heer is gegaan van lijden tot heerlijkheid. Ook wij gaan een dergelijke weg.
 
== 12 ==
1Pe 1:12  Aan hen werd geopenbaard dat zij niet voor zichzelf, maar voor u de dingen bedienden die u nu zijn aangekondigd door hen die u het evangelie hebben verkondigd door de Heilige Geest die van de hemel is gezonden; dingen waarin engelen begerig zijn een blik te werpen. (Telos)
'''De dingen ... die u nu zijn aangekondigd.''' Toekomstige dingen betreffende de hemelse zaligheid van de gelovigen.
 
'''Die u het evangelie hebben verkondigd.''' Het evangelie is een zeer goede tijding. Het spreekt ook over de toekomstige zaligheid.
 
'''Dingen waarin engelen begerig zijn een blik te werpen.''' Die dingen betreffen de zaligheid die God voor de gelovigen bereidt.
 
== 13 ==
1Pe 1:13  Omgordt daarom de lendenen van uw verstand, weest nuchter en hoopt volkomen op de genade die u gebracht wordt bij de openbaring van Jezus Christus. (Telos)
'''Uw verstand.''' Staat in tegenstelling tot de vroegere onwetendheid, zie vs. 14.
 
'''De genade die u gebracht wordt.''' Zie vs. 10.
 
'''Bij de openbaring van Jezus Christus.''' Zie vs. 5.
 
==Andere hoofdstukken==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.