Naar inhoud springen

1 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 4: verschil tussen versies

k
Regel 82:
'''Samen met hen ... worden opgenomen de Heer tegemoet.''' De levenden worden eerst herenigd met de opgewekte heiligen. Immers, God ''brengt'' de opgewekten tot de levenden (vers 14). Opwekking → bezorging → opneming in wolken → tegemoet gaan → ontmoeting met de Heer.
 
'''WolkenIn wolken worden opgenomen.''' De wolken spreken van Goddelijke tegenwoordigheid. De Heer Jezus komt de wereld terug “met de wolken” (Dan 7:13, Opb 1:7), “op de wolken” (Mt 24:30), “in de wolken” (Mc 13:26). Zie [[Wederkomst van Jezus Christus]].
 
'''In wolken worden opgenomen.''' Op de berg der verheerlijking ging de drie leerlingen Petrus, Jakobus en Johannes een wolk in.
 
''Lu 9:34  Toen hij nu dit zei, kwam er een wolk en overschaduwde hen, en zij werden bang toen zij de wolk ingingen. (Telos)''
 
'Opgenomen', Grieks αρπαγησομεθα, ''harpagesometha'', een verbuiging van het werkwoord ''harpazo'', wil ook zeggen, naar het gebruik van het Griekse werkwoord in het volkse Grieks van die tijd, een bevrijding van dreigend gevaar<ref>Aldus Lee Brainard in zijn antwoord op een commentaar op een video van hem: https://www.youtube.com/watch?v=MeUQ9g1QlDk&lc=UgzVDSEnGonvhNmSvVl4AaABAg.9Or78NEdN-59P1_AAGibac </ref>.
 
== 1 Thess. 4:18 ==
Regel 151 ⟶ 153:
== Meer weten ==
Ken Johnson, [https://www.youtube.com/watch?v=Gyvxk48m8no Looking at the Rapture, pt. 2]. Youtube.com, 20 juni 2018. Duur: 25 min. 13 sec. Studie van het laatste deel van 1 Thess. 4 en het eerste deel van 1 Thess. 5, inzonderheid gericht op de wegrukking van de gemeente.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.