Naar inhoud springen

1 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 4: verschil tussen versies

k
Regel 72:
'''Met de bazuin van God.'''
 
''1Co 15:51 Zie, ik zeg u een verborgenheid. Wij zullen niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, 1Co 15:52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin; want <u>de bazuin zal klinken</u>, en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt en wij zullen veranderd worden. 1Co 15:23 Maar ieder in zijn eigen orde: Christus als eersteling, daarna die van Christus zijn, bij zijn komst.'' (TELOS)''
 
Een uitlegger<ref name=":0">Volgens J.D. Farag in: [https://www.youtube.com/watch?v=l1OeBtQFR4M Pre-Tribulation Rapture Proof – 1 Thessalonians 4:13-18]. Youtube.com: J.D. Farag, 19 jan. 2020. Duur: 44 min. 9 sec. </ref> maakt een onderscheid tussen de bazuin van God en de bazuinen van de engelen (Matth. 24:31). De eerste is voor de Gemeente, de tweede zijn voor Israël.
 
''Mt 24:30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid. Mt 24:31 En Hij zal zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal, en zij zullen zijn uitverkorenen bijeenverzamelen uit de vier windstreken, van de uitersten van de hemelen tot de andere uitersten daarvan.'' (TELOS)
 
'''De doden in Christus.''' Worden in vers 14 genoemd: de door Jezus ontslapenen. Tegenover de doden staan de 'levenden' (vs. 14, 16).
Regel 80 ⟶ 84:
'''Levenden.''' Zie vers 15.
 
'''SamenIn met hen ...wolken worden opgenomen de Heer tegemoet.''' De levendenwolken wordenspreken eerstvan herenigdGoddelijke mettegenwoordigheid. deDe opgewekteHeer heiligen.Jezus Immers, God ''brengt''komt de opgewekten wereld terug tot“met de levendenwolken” (versDan 147:13, Opb 1:7)., Opwekking“op de bezorgingwolken” (Mt opneming24:30), in“in wolkende wolken” tegemoet(Mc gaan13:26). Zie ontmoeting[[Wederkomst metvan deJezus HeerChristus]].
 
'''In wolken worden opgenomen.''' De wolken spreken van Goddelijke tegenwoordigheid. De Heer Jezus komt de wereld terug “met de wolken” (Dan 7:13, Opb 1:7), “op de wolken” (Mt 24:30), “in de wolken” (Mc 13:26). Zie [[Wederkomst van Jezus Christus]].
 
Op de berg der verheerlijking ging de drie leerlingen Petrus, Jakobus en Johannes een wolk in.
Regel 89 ⟶ 91:
 
'Opgenomen', Grieks αρπαγησομεθα, ''harpagesometha'', een verbuiging van het werkwoord ''harpazo'', wil ook zeggen, naar het gebruik van het Griekse werkwoord in het volkse Grieks van die tijd, een bevrijding van dreigend gevaar<ref>Aldus Lee Brainard in zijn antwoord op een commentaar op een video van hem: https://www.youtube.com/watch?v=MeUQ9g1QlDk&lc=UgzVDSEnGonvhNmSvVl4AaABAg.9Or78NEdN-59P1_AAGibac </ref>.
 
'''Samen met hen ... worden opgenomen de Heer tegemoet.''' De levenden worden eerst herenigd met de opgewekte heiligen. Immers, God ''brengt'' de opgewekten tot de levenden (vers 14). Opwekking → bezorging → opneming in wolken → tegemoet gaan → ontmoeting met de Heer.
 
Dit is, in combinatie met de analogie van de Joodse bruiloft, een argument voor de stelling dat de Gemeente wordt opgenomen vóór de laatste jaarweek van Daniël<ref name=":0" />.
 
== 1 Thess. 4:18 ==
Regel 154 ⟶ 160:
Ken Johnson, [https://www.youtube.com/watch?v=Gyvxk48m8no Looking at the Rapture, pt. 2]. Youtube.com, 20 juni 2018. Duur: 25 min. 13 sec. Studie van het laatste deel van 1 Thess. 4 en het eerste deel van 1 Thess. 5, inzonderheid gericht op de wegrukking van de gemeente.
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.