Naar inhoud springen

Johannes 18: verschil tussen versies

1.349 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 78:
Joh 18:18  En de slaven en de dienaars hadden een kolenvuur gemaakt, omdat het koud was, en stonden zich te warmen; en ook Petrus stond zich bij hen te warmen. (Telos)
'''Een kolenvuur.''' Bij een kolenvuur verloochende Petrus zijn heer. Bij een ander kolenvuur, wellicht door de Heer zelf aangelegd (na zijn opstanding, aan het meer van Galilea), zou Petrus hersteld worden ten overstaan van de andere discipelen.
 
== 30 ==
Joh 18:30  Zij antwoordden en zeiden tot hem: Als Hij geen boosdoener was, zouden wij Hem niet aan u hebben overgeleverd. (Telos)
'''Boosdoener.''' Petrus was echter getuige van alles wat Jezus heeft gedaan en hij zou later getuigen:
 
''Hnd 10:37  u weet wat er is gebeurd door heel Judea, te beginnen van Galilea, na de doop die Johannes heeft gepredikt, Hnd 10:38  met Jezus van Nazareth, hoe God Hem heeft gezalfd met de Heilige Geest en met kracht. Hij is het land doorgegaan, terwijl Hij goeddeed en allen gezond maakte die door de duivel waren overweldigd, want God was met Hem. Hnd 10:39  En wij zijn getuigen van alles wat Hij heeft gedaan, zowel in het land van de Joden als in Jeruzalem''. ... (Telos) .
 
== 32 ==
Joh 18:32  opdat het woord van Jezus vervuld werd dat Hij had gezegd, toen Hij aanduidde wat voor een dood Hij zou sterven. (Telos)
'''Toen Hij aanduidde.'''
 
''Joh 12:32  En als Ik van de aarde ben verhoogd, zal Ik allen tot Mijzelf trekken. Joh 12:33  Dit nu zei Hij om aan te duiden wat voor een dood Hij zou sterven.'' (Telos)
 
'''Wat voor een dood Hij zou sterven.''' Door kruisiging, niet door steniging, hoewel hij enkele malen dreigde te worden gestenigd.
 
''Joh 10:32  Jezus antwoordde hun: Vele goede werken heb Ik u getoond van mijn Vader; om welk van die werken stenigt u Mij?'' (Telos)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.