Naar inhoud springen

Johannes 19: verschil tussen versies

1.601 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 62:
 
Alsof ze trouw aan de koning uitdrukten. Dat zou huichelachtig zijn, want de Joden wilden graag onder het Romeinse juk uitkomen.
 
== 17 ==
Joh 19:17 en terwijl Hijzelf zijn kruis droeg, ging Hij uit naar de plaats die Schedel plaats heet, die in het Hebreeuws Golgotha heet, (Telos)
'''Terwijl Hijzelf zijn kruis droeg.''' Te weten de zware dwarsbalk, zie [[Kruisiging]].
 
== 18 ==
Joh 19:18 waar zij Hem kruisigden, en met Hem twee anderen, aan elke kant een, en Jezus in het midden. (Telos)
'''En met Hem twee anderen.''' Ook gelovigen in Christus, zijn met Hem gekruisigd: met Hem eengemaakt in de gelijkheid van Zijn dood aan het kruis.
 
== 19 ==
Joh 19:19 Pilatus nu schreef ook een opschrift en zette dat op het kruis. En er was geschreven: Jezus de Nazoreeër, de koning der Joden. (Telos)
'''Opschrift.''' Dat de beschuldiging, het misdrijf vermeldde.
 
== 22 ==
Joh 19:22 Pilatus antwoordde: Wat ik heb geschreven, heb ik geschreven. (Telos)
Pilatus wilde het opschrift niet veranderen. Wij weten dat het opschrift de waarheid verkondigde.
 
== 37 ==
Joh 19:37  En weer een ander Schriftwoord zegt: ‘Zij zullen zien op Hem die zij hebben doorstoken’. (Telos)
''Zac 12:10  Doch over het huis Davids, en over de inwoners van Jeruzalem, zal Ik uitstorten den Geest der genade en der gebeden; en zij zullen Mij aanschouwen, Dien zij doorstoken hebben, en zij zullen over Hem rouwklagen, als [met] de rouwklage over een enigen zoon; en zij zullen over Hem bitterlijk kermen, gelijk men bitterlijk kermt over een eerstgeborene.'' (SV)
 
''Opb 1:7  Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben; en alle stammen van het land zullen over Hem weeklagen. Ja, Amen.'' (Telos)
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.