Naar inhoud springen

Johannes 19: verschil tussen versies

1.213 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 23:
== 7 ==
Joh 19:7 De Joden antwoordden hem: Wij hebben een wet en naar die wet behoort Hij te sterven, omdat Hij Zichzelf Gods Zoon heeft gemaakt. (Telos)
'''Omdat Hij Zichzelf Gods Zoon heeft gemaakt.''' Ze voeren een nieuwe beschuldiging aan, die voor henzelf het zwaarst woog.
 
Later, als Jezus aan het kruis hangt:
 
''Mt 27:40  en zeiden: U die het tempelhuis afbreekt en in drie dagen opbouwt, verlos Uzelf, als U Gods Zoon bent, en kom van het kruis af!'' (Telos)
 
''Mt 27:43  Hij vertrouwt op God - laat Hij Hem nu redden als Hij behagen in Hem heeft! Want Hij heeft gezegd: Ik ben Gods Zoon.'' (Telos)
 
''Mt 27:54  Toen nu de hoofdman en zij die met hem Jezus bewaakten, de aardbeving zagen en de dingen die waren gebeurd, werden zij zeer bang en zeiden: Waarlijk, Deze was Gods Zoon!'' (Telos)
 
== 8 ==
Regel 38 ⟶ 46:
 
'''Als u Deze loslaat, bent u geen vriend van de keizer, ieder die zich koning maakt, weerspreekt de keizer.''' De Joden raken nu Pilatus' positie aan.
 
''Mt 27:11  Jezus nu stond voor de stadhouder. En de stadhouder vroeg Hem aldus: Bent U de koning der Joden? Jezus nu zei: U zegt het.'' (Telos)
 
''Mt 27:29  en na een kroon van dorens gevlochten te hebben zetten zij die op zijn hoofd, en een rietstok in zijn rechterhand; en zij vielen op hun knieën voor Hem en bespotten Hem aldus: Gegroet, koning der Joden!'' (Telos)
 
''Mt 27:37  En zij plaatsten boven zijn hoofd op schrift zijn beschuldiging: Deze is Jezus, de koning der Joden.'' (Telos)
 
''Mt 27:42  Anderen heeft Hij verlost, Zichzelf kan Hij niet verlossen. Hij is koning van Israël - laat Hij nu van het kruis afkomen en wij zullen in Hem geloven.'' (Telos)
 
== 13 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.