Naar inhoud springen

Openbaring 1: verschil tussen versies

1.932 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 220:
 
'''Gedruis van vele wateren.''' Eerder klonk een (mogelijke andere) stem "als van een bazuin" (vs. 10).
 
== 16 ==
Opb 1:16 En Hij had in zijn rechterhand zeven sterren en uit zijn mond kwam een scherp, tweesnijdend zwaard, en zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht. (Telos)
'''Uit zijn mond kwam een scherp, tweesnijdend zwaard.'''
 
''Opb 2:16 Bekeer u dan; maar zo niet, Ik kom spoedig naar u toe en Ik zal oorlog tegen hen voeren met het zwaard van mijn mond.'' (Telos)
 
Gods woord is als een scherp, tweesnijdend zwaard.
 
''Heb 4:12  Want het woord van God is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, en het dringt door tot verdeling van ziel en geest, zowel van gewrichten als van merg, en oordeelt de gedachten en overleggingen van het hart.'' (Telos)
 
'''Zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht.''' Zijn hoofd en haar is wit als witte wol, als sneeuw (14).
 
== Nabeschouwing (14-16) ==
Regel 234 ⟶ 246:
== 17 ==
Opb 1:17 En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan zijn voeten; en Hij legde zijn rechterhand op mij en zei: Vrees niet, Ik ben de eerste en de laatste, (TELOS)
'''Viel ik als dood aan zijn voeten'''. Dat overkwam ook Daniël en Ezechiël. Johannes had verheerlijking van de Heer Jezus gezien op de berg, maar wat hem nu overkwam, sloeg alles. De Heer verschijnt als de Rechter. Wie zal voor Hem bestaan?
 
'''Hij legde zijn rechterhand op mij.''' De rechterhand die zo-even zeven sterren bevatte, kan ook Johannes nog oprichten.
 
'''De eerste en de laatste.''' Zo had ook God zich in vers 8 voorgesteld, als de Alfa en de Omega. Jezus deelt in de Godheid van de Vader, zie [[Godheid van Jezus Christus]].
 
== 18 ==
Opb 1:18 en de levende; en Ik ben dood geweest, en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid, en Ik heb de sleutels van de dood en de hades. (Telos)
'''Ik ben de levende.''' Voor de wereld is Hij gestorven. Voor ons, al zien wij Hem niet, is Hij de levende.
 
'''Ik ben dood geweest.''' Johannes viel, bij het zien van Jezus, als dood aan diens voeten. In Openbaring worden zeer veel heiligen gedood. Hun Heiland en Heer weet bij ondervinding wat het is om te sterven, de dood in te gaan.
 
'''En zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.''' Dit geeft moed aan de martelaren. Zij zullen weer levend worden als Hij.
 
'''Ik heb de sleutels van de [[dood]] en de [[hades]]'''. Hij beslist over dood en leven. Hij haalt de zielen uit het dodenrijk.
 
== 19 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.