Naar inhoud springen

Jota: verschil tussen versies

10 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'miniatuur|225x225px|De letter Jota of Jod in verschillende vormen. De '''jota''' of ''jod'' is de kleinste Hebreeuwse letter. De Heer Jezus verwees naar deze letter:<blockquote>''Mt 5:17 Meent niet dat Ik ben gekomen om de wet of de profeten op te heffen; Ik ben niet gekomen om op te heffen, maar om te vervullen.'' ''Mt 5:18  Want voorwaar, Ik zeg u: totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal niet een jota of een tittel v...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
De '''jota''' of ''jod'' is de kleinste [[Hebreeuws|Hebreeuwse]] letter.
 
De Heer Jezus verwees naar deze letter:<blockquote>''Mt 5:17 Meent niet dat Ik ben gekomen om de wet of de profeten op te heffen; Ik ben niet gekomen om op te heffen, maar om te vervullen.'' ''Mt 5:18  Want voorwaar, Ik zeg u: totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal niet een jota of een tittel van de wet voorbijgaan totdat alles is gebeurd.'' (Telos)</blockquote>De Heer Jezus zegt daarmee dat zelfs niet het allergeringstegeringste deel van de wet vervuld zal worden.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.