Naar inhoud springen

Pro Life Zorgverzekeringen: verschil tussen versies

k
Regel 81:
'''2017.''' Pro Life heeft 107.000 verzekerden.
 
'''2022.''' Pro Life besluit, mede onder druk van de politiek, maatschappelijke organisaties en (collectieve) cliënten van Zilveren Kruis/Achmea, alle uitsluitingen voor vergoedingen los te laten en dus ook gedeclareerde kosten van abortus, euthanasie, standaard ivf-behandelingen en transgenderzorg te gaan vergoeden, vanaf 2023. OpAbortus datwas ogenblik heeftindertijd de hoofdreden om Pro Life Zorgverzekering op te richten. De zorgverzekeraar heeft nu 120.000 verzekerden<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=CaPCCmZ-1BI Uitgelicht! 6 september 2022 - Jos Leijenhorst (Pro Life) over het loslaten van de schone basispolis]. Youtube.com: Family7, 7 sept. 2022. Duur: 10 min. 29 sec. </ref>. Abortus was indertijd de hoofdreden om Pro Life Zorgverzekering op te richten.
 
In een brief dd. 5 september aan de verzekerden schrijft de directeur: ''"Vanaf 1 januari 2023 nemen we alle zorg op die de basisverzekering standaard biedt. Dit betekent dat ook abortus. euthanasie. standaard IVF en transgenderzorg opgenomen worden. Waarom we dit veranderen? Niet omdat we hier anders over zijn gaan denken. Wel omdat we merken dat uitsluitingen voor vergoedingen steeds vaker een drempel vormen om in gesprek te gaan. Bij onomkeerbare beslissingen willen we juist naast mensen staan. Hen vertellen over andere keuzes, als die er zijn. Denk aan IVF—behandeling waarbij er geen embryo‘s overblijven, christelijke psychische hulp en zorg rondom het levenseinde. Zo helpen we mensen om, passend bij hun geloof. keuzes te maken.''"
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.