Naar inhoud springen

Scheppingsorde: verschil tussen versies

969 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''scheppingsorde''' (voorheen ''scheppingsordinantiën'') is een theologisch begrip dat de natuurlijke verhouding van de mens tot de schepping en de medemens omvat. Deze orde is door de zondeval en de zondvloed niet veranderd. Ze geldt alle mensen. De scheppingsorde houdt in: * God schiep de mens in twee varianten, niet meer en niet minder. Zij verschillen in hoedanigheid. * De mens als hoofd van de (aardse) schepping; * Het hoofdschap van Christus ove...'
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''scheppingsorde''' (voorheen ''scheppingsordinantiën'') is een theologisch begrip dat de natuurlijke verhouding van de mens tot de schepping en de medemens omvat. Deze orde is door de zondeval en de zondvloed niet veranderd. Ze geldt alle mensen. De scheppingsorde houdt in: * God schiep de mens in twee varianten, niet meer en niet minder. Zij verschillen in hoedanigheid. * De mens als hoofd van de (aardse) schepping; * Het hoofdschap van Christus ove...')
(geen verschil)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.