Naar inhoud springen

Jehu: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 13:
Jehu was koning van Israël gedurende 28 jaren, van het jaar 841-813 vóór Chr.<ref>Volgens een tijdbalk van de Stichting De Oude Wereld (opgegaan in het [[Logos Instituut]]). De opgaven van de tijd verschillen. P.J. Gouda Quint, ''Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling'' (Haarlem: De erven F. Bohn, 1866) heeft als regeerperiode 881 tot 856 vóór Chr. </ref>.
 
{{Tijdbalk Israël 850900-750800 v.C.}}
 
Hij was door Jahweh, door de profeet Elisa tot koning gezalfd 'om het huis van [[Achab]] uit te roeien' (2 Kron. 22:7). Hij trok van [[Ramoth|Ramoth in Gilead]], waar hij aan het hoofd van een vrij grote krijgsmacht stond, naar [[Jizreël]], om het hele geslacht van Achab uit te roeien. Toen hij het oordeel tegen het huis van Achab uitvoerde, doodde hij ook de vorsten van Juda en de zonen van de broers van koning Ahazia - de zoon van Achabs dochter [[Athalia]] - die Ahazia dienden (2 Kron. 22:8). Daarna doodde hij Ahazia zelf (2 Kron. 22:9).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.