Naar inhoud springen

Hebreeën 12: verschil tussen versies

103 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 174:
'''Een nieuw verbond.''' Dat het oude verbond vervangt. Het zal eens met het bekeerde Israël gesloten worden. Zie [[Verbond]].
 
'''Het bloed van de besprenkeling.''' HetBij bloedhet aangaan van Jezus,het waarmeeeerste iemandverbond inwerd overdrachtelijkehet zinvolk besprenkeltbesprenkeld wordt,met zodrabloed. hij zich bekeert en in de Heiland gelooft.
 
Met het bloed van Jezus wordt iemand in overdrachtelijke zin besprenkeld, zodra hij zich bekeert en in de Heiland gelooft.
 
'''Dat beter spreekt dan Abel.''' Het bloed van Abel roept om wraak, het bloed van Jezus spreekt van verzoening en reiniging van zonden en van de liefde van God die Zijn Zoon zond tot verzoening.
Regel 193 ⟶ 195:
== 27 ==
Heb 12:27 Dit ‘nog eenmaal’ nu duidt de verandering van de wankelbare-als gemaakte-dingen aan, opdat de dingen blijven die niet wankelbaar zijn. (Telos)
GodsDit toekomstigeziet spreken lijkt plaats te hebben bijop de schepping van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
 
== 28 ==
Regel 199 ⟶ 201:
'''Laten wij dus, daar wij...''' De belofte van het eeuwige koninkrijk is een beweegreden voor ons; zij motiveert ons.
 
'''Een onwankelbaar koninkrijk.''' Een nog ctoekomstigtoekomstig rijk. Dit is een ''onwankelbaar,'' een ''blijvend'' rijk. HetTe beginnen met het koninkrijk lijktder erophemelen datgedurende het duizendjarig vrederijk, maar ook daarna. Het onwankelbare koninkrijk zal eens de nieuwe hemel en de nieuwe aarde omvat, en dat wij hierover zullen heersenomvatten: het is van ons (alsvoorzover wij erfgenamen van God zijn) en wij zullen met Hem regeren.
 
== 29 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.