Naar inhoud springen

Transgender: verschil tussen versies

11 bytes toegevoegd ,  9 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 9:
[[Bestand:2019-01-14_Tessa_Ganserer_4646.JPG|rand|372x372px]] [[Bestand:Markus Ganserer - Landtag.jpg|rand|372x372px]]
 
''Links en rechts is dezelfde persoon, een Duitse politicus. Rechts zoals hij (Markus Ganserer) was voordat hij er later als 'transvrouw' (links'Tessa Ganserer', met pruik) uit zag. Hij zit sinds 2021 in het Duitse parlement, een van de eerste twee 'transvrouwen' in die vergadering.''<ref>Over hem, zie https://de.wikipedia.org/wiki/Tessa_Ganserer</ref>
 
'''Terminologie.''' ''Transgendervrouw'', ''transvrouw'' of ''trans vrouw'' (in de tweede uitdrukking wordt 'trans' als bijvoeglijk naamwoord gebruikt) duidt een man (!) aan die zich vrouwelijk voelt en zich als zodanig gedraagt. Een transgendervrouw is een vrouwachtige man, een 'verwijfde' man. 'Vrouw' in 'transgendervrouw' of 'transvrouw' is misleidend, aangezien het een man betreft. ''Wijfman'' - een term die anno 2020 al her en der gebruikt wordt om een vrouwachtige man of 'transvrouw' aan te duiden - is passender, ondanks de negatieve bijklank van 'wijf'.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.