Naar inhoud springen

1 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 4: verschil tussen versies

k
k (→‎We shall behold Him: Video-afmetingen verkleind)
Regel 60:
* het bevel of geroep waarmee mensen dieren aansporen, zoals een wagenmenner zijn paarden, of jagers hun honden, enz
 
Met een bevelend roepen wekte de Heer zijn vriend Lazarus uit de dood op. <blockquote>''Joh 11:43  En na dit gezegd te hebben riep Hij met luider stem: Lazarus, kom naar buiten! Joh 11:44  De gestorvene kwam naar buiten, zijn voeten en zijn handen gebonden met grafdoeken, en zijn gezicht was met een zweetdoek omwonden. Jezus zei tot hen: Maakt hem los en laat hem heengaan. Joh 11:45  Velen dan van de Joden die naar Maria toe waren gekomen en hadden gezien wat Hij had gedaan, geloofden in Hem;'' (Telos)</blockquote>De opstanding zal worden ingeluid met de stem van de Zoon van God. <blockquote>''Joh 5:24 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wie mijn woord hoort en gelooft Hem die Mij heeft gezonden, die heeft eeuwig leven en komt niet in het oordeel, maar is uit de dood overgegaan in het leven. Joh 5:25 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: er komt een uur, en het is nu, dat <u>de doden de stem van de Zoon van God zullen horen en zij die deze hebben gehoord, zullen leven.</u> Joh 5:26 Want zoals de Vader leven heeft in Zichzelf, zo heeft Hij ook de Zoon gegeven leven te hebben in Zichzelf;  Joh 5:27 en Hij heeft Hem macht gegeven oordeel uit te oefenen, omdat Hij de Mensenzoon is.  Joh 5:28 Verwondert u hierover niet, want er komt een uur dat allen die in de graven zijn, <u>zijn stem zullen horen en Joh 5:29 zullen uitgaan</u>: zij die het goede hebben gedaan tot de opstanding van het leven, en zij die het kwade hebben bedreven tot de opstanding van het oordeel.'' (TELOS)</blockquote>'''Met de stem van een aartsengel.''' Dit betekent niet dat de Heer een aartsengel is, noch dat de stem van de Heer gelijk is aan die een aartsengel gelijk is, maar dat zijn nederdaling gepaard gaat met de stem van een aartsengel, evenals met bazuingeschal.
Met een bevelend roepen wekte de Heer zijn vriend Lazarus uit de dood op.
 
'''Met de bazuin van God.'''<blockquote>''1Co 15:51 Zie, ik zeg u een verborgenheid. Wij zullen niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, 1Co 15:52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin; want <u>de bazuin zal klinken</u>, en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt en wij zullen veranderd worden. 1Co 15:23 Maar ieder in zijn eigen orde: Christus als eersteling, daarna die van Christus zijn, bij zijn komst.'' (TELOS)</blockquote>Een uitlegger<ref name=":0">Volgens J.D. Farag in: [https://www.youtube.com/watch?v=l1OeBtQFR4M Pre-Tribulation Rapture Proof – 1 Thessalonians 4:13-18]. Youtube.com: J.D. Farag, 19 jan. 2020. Duur: 44 min. 9 sec. </ref> maakt een onderscheid tussen de bazuin van God en de bazuinen van de engelen (Matth. 24:31). De eerste is voor de Gemeente, de tweede zijn voor Israël.<blockquote>''Mt 24:30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid. Mt 24:31 En Hij zal zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal, en zij zullen zijn uitverkorenen bijeenverzamelen uit de vier windstreken, van de uitersten van de hemelen tot de andere uitersten daarvan.'' (TELOS) </blockquote>Zullen wij, gelovigen, wanneer we worden opgenomen, een of meer van de genoemde geluiden horen? Waarschijnlijk wel. Zal de wereld die horen? Dat weten we niet. Mogelijk vernemen ze iets, maar vormen ze zich een valse voorstelling. Vergelijk: <blockquote>''Joh 12:28  Vader, verheerlijk uw naam! Er kwam dan een stem uit de hemel: Ik heb hem verheerlijkt en Ik zal hem opnieuw verheerlijken. Joh 12:29  De menigte dan die daar stond en dit had gehoord, zei dat er een donderslag was geweest. Anderen zeiden: Een engel heeft tot Hem gesproken.'' (Telos)</blockquote>'''De doden in Christus.''' Worden in vers 14 genoemd: de door Jezus ontslapenen. Tegenover de doden staan de 'levenden' (vs. 14, 16).
''Joh 11:43  En na dit gezegd te hebben riep Hij met luider stem: Lazarus, kom naar buiten! Joh 11:44  De gestorvene kwam naar buiten, zijn voeten en zijn handen gebonden met grafdoeken, en zijn gezicht was met een zweetdoek omwonden. Jezus zei tot hen: Maakt hem los en laat hem heengaan. Joh 11:45  Velen dan van de Joden die naar Maria toe waren gekomen en hadden gezien wat Hij had gedaan, geloofden in Hem;'' (Telos)
 
De opstanding zal worden ingeluid met de stem van de Zoon van God.
 
''Joh 5:24 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: wie mijn woord hoort en gelooft Hem die Mij heeft gezonden, die heeft eeuwig leven en komt niet in het oordeel, maar is uit de dood overgegaan in het leven. Joh 5:25 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: er komt een uur, en het is nu, dat <u>de doden de stem van de Zoon van God zullen horen en zij die deze hebben gehoord, zullen leven.</u> Joh 5:26 Want zoals de Vader leven heeft in Zichzelf, zo heeft Hij ook de Zoon gegeven leven te hebben in Zichzelf;  Joh 5:27 en Hij heeft Hem macht gegeven oordeel uit te oefenen, omdat Hij de Mensenzoon is.  Joh 5:28 Verwondert u hierover niet, want er komt een uur dat allen die in de graven zijn, <u>zijn stem zullen horen en Joh 5:29 zullen uitgaan</u>: zij die het goede hebben gedaan tot de opstanding van het leven, en zij die het kwade hebben bedreven tot de opstanding van het oordeel.'' (TELOS)
 
'''Met de stem van een aartsengel.''' Dit betekent niet dat de Heer een aartsengel is, noch dat de stem van de Heer gelijk is aan die een aartsengel gelijk is, maar dat zijn nederdaling gepaard gaat met de stem van een aartsengel, evenals met bazuingeschal.
 
'''Met de bazuin van God.'''
 
''1Co 15:51 Zie, ik zeg u een verborgenheid. Wij zullen niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, 1Co 15:52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin; want <u>de bazuin zal klinken</u>, en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt en wij zullen veranderd worden. 1Co 15:23 Maar ieder in zijn eigen orde: Christus als eersteling, daarna die van Christus zijn, bij zijn komst.'' (TELOS)
 
Een uitlegger<ref name=":0">Volgens J.D. Farag in: [https://www.youtube.com/watch?v=l1OeBtQFR4M Pre-Tribulation Rapture Proof – 1 Thessalonians 4:13-18]. Youtube.com: J.D. Farag, 19 jan. 2020. Duur: 44 min. 9 sec. </ref> maakt een onderscheid tussen de bazuin van God en de bazuinen van de engelen (Matth. 24:31). De eerste is voor de Gemeente, de tweede zijn voor Israël.
 
''Mt 24:30 En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid. Mt 24:31 En Hij zal zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal, en zij zullen zijn uitverkorenen bijeenverzamelen uit de vier windstreken, van de uitersten van de hemelen tot de andere uitersten daarvan.'' (TELOS)
 
'''De doden in Christus.''' Worden in vers 14 genoemd: de door Jezus ontslapenen. Tegenover de doden staan de 'levenden' (vs. 14, 16).
 
== 1 Thess. 4:17 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.