Naar inhoud springen

Hemel: verschil tussen versies

45 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 73:
'''De hemelen gaan voorbij.'''
 
Op de dag van de Heer zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan. Ze zullen in vuur worden gezet en de hemellichamen ( 'elementen') zullen brandend wegsmelten. <blockquote>''2Pe 3:10  Maar de dag van de Heer zal komen als een dief, waarop de hemelen met gedruis zullen voorbijgaan en de elementen brandend vergaan en de aarde en de werken daarop zullen gevonden worden. 2Pe 3:11 Daar dit alles dus vergaat, hoe behoort u te zijn in heilige wandel en godsvrucht, 2Pe 3:12  terwijl u de komst van de dag van God verwacht en verhaast, ter wille waarvan de hemelen in vuur gezet zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten. 2Pe 3:13  Wij echter verwachten naar zijn belofte nieuwe hemelen en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont. 2Pe 3:14  Daarom, geliefden, daar u deze dingen verwacht, beijvert u onbesmet en onberispelijk voor Hem te worden gevonden in vrede.'' (Telos)</blockquote>'''De hemelen verdwijnen als rook.''' <blockquote>''Jes 51[[Bestand:Zonsopgang Mijnte gerechtigheid is nabij, Mijn heil treedt tevoorschijn en Mijn armen zullen de volken oordelen, de kustlanden zullen op Mij wachten en op Mijn arm zullen ze hopen. Jes 51:6  Sla uw ogen op naar de hemelen en aanschouw de aarde beneden, want de hemelen zullen verdwijnen als rook, de aarde zal verslijten als een kleed, evenzo zullen haar bewoners sterven. Maar Mijn heil zal voor eeuwig bestaan, Mijn gerechtigheid zal niet verbroken worden.'' (CP<ref>Hertaling door Christipedia, uitgaande van de Herziene Statenvertaling. </ref>) </blockquote>Dat 'verdwijnen als rook' doet denken het brandend wegsmelten van de hemellichamen (2 Petr. 3:12)Ede.jpg|880x880px]]
 
'''De hemelen verdwijnen als rook.''' <blockquote>''Jes 51:5  Mijn gerechtigheid is nabij, Mijn heil treedt tevoorschijn en Mijn armen zullen de volken oordelen, de kustlanden zullen op Mij wachten en op Mijn arm zullen ze hopen. Jes 51:6  Sla uw ogen op naar de hemelen en aanschouw de aarde beneden, want de hemelen zullen verdwijnen als rook, de aarde zal verslijten als een kleed, evenzo zullen haar bewoners sterven. Maar Mijn heil zal voor eeuwig bestaan, Mijn gerechtigheid zal niet verbroken worden.'' (CP<ref>Hertaling door Christipedia, uitgaande van de Herziene Statenvertaling. </ref>) </blockquote>Dat 'verdwijnen als rook' doet denken het brandend wegsmelten van de hemellichamen (2 Petr. 3:12).
 
'''De hemelen worden veranderd'''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.