Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

424 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 60:
 
=== "Kom hier op" ===
Na de zeven gemeenten is er een geopende deur in de hemel en een stem als van een bazuin. <blockquote>''Opb 4:1  Hierna zag ik, en zie, een deur was geopend in de hemel, en de eerste stem die ik gehoord had als van een bazuin, die met mij sprak, zei: Kom hier op en Ik zal u tonen wat hierna moet gebeuren.'' (Telos)</blockquote>Deze roep om op te komen naar de hemel staat tussen de periode van de gemeente (Opb. 2 en 3) en de met kronen beloonde oudsten in de hemel.
 
Na zijn 'hemelvaart' beschrijft Johannes in de hemel, en daarmee ''vanuit het gezichtspunt van de hemelse heiligen'', de strafgerichten van de zeven zegels. Opvallend is dat er liefst 10x gesproken wordt van mensen "die op de aarde wonen". Voorbeeld: <blockquote>''Opb 13:14  En het misleidt <u>hen die op de aarde wonen</u>, door de tekenen die hem gegeven zijn te doen in tegenwoordigheid van het beest, en het zegt tot <u>hen die op de aarde wonen</u>, dat zij voor het beest dat de wond van het zwaard had en weer leefde, een beeld moesten maken.'' (Telos) </blockquote>De gebeurtenissen die Johannes getoond worden en die hij beschrijft zijn de dingen die "hierna moeten gebeuren", d.w.z. na de periode van de kerkgeschiedenis (Opb. 2 en 3). <blockquote>''Opb 1:19  Schrijf dan wat u hebt gezien en wat is en wat hierna zal gebeuren.'' (Telos) </blockquote>Na de periode van de kerkgeschiedenis vindt de opname van de gemeente plaats, typisch voorgesteld door Johannes' opgaan en ingaan door de geopende deur van de hemel.
 
We bevinden ons ''thans'' in Opb. 3 - aangenomen dat de hoofdstukken 2 en 3 de geschiedenis van de Kerk weergeven. De vervulling van Opb. 4 en volgende ligt nog in het verschiet.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.