Naar inhoud springen

Gevangene: verschil tussen versies

333 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
 
Regel 25:
In de [[eindtijd]] zullen gelovigen gevangen worden genomen en in de gevangenis belanden. Wanneer de volkeren voor de koning en opperrechter Jezus Christus, de zoon van David, worden verzameld, zal hij hen oordelen naar hun gedrag ten opzichte van "zijn broeders" en hen scheiden in schapen en bokken. Tot de schapen zal hij zeggen: <blockquote>''Mt 25:36  ...Ik was ziek en u hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen. (...) Mt 25:39  En wanneer zagen wij U ziek of in de gevangenis en zijn bij U gekomen? Mt 25:40  En de koning zal antwoorden en tot hen zeggen: Voorwaar, Ik zeg u: voor zoveel u het hebt gedaan aan een van de geringsten van deze broeders van mij, hebt u het Mij gedaan.'' (Telos)</blockquote>Hieruit blijkt dat onze Heer zich vereenzelvigt met discipelen die gevangen zitten.
 
== Varia ==
Tot Christus bekeerde gevangenen van een Amerikaanse gevangenis zingen over Gods verbazingwekkende genade het bekende lied ''Amazing Grace''.
<Youtube width="768" height="432">pvleDIIxL9k</youtube><BR>''Amazing Grace | Calvin Prison Initiative Choir''. Youtube.com: Second Mile Video, 9 jan. 2019 Duur: 2 min. 53 sec.
== Meer weten ==
''Persoonlijke verhalen van achter de muren; bjjzonder verhalen over gevangenen, tbs-patiënten en hun families.'' Uitgave van Gevangenenzorg Nederland. Een digitaal exemplaar is gratis te verkrijgen via de website van deze organisatie.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.