Naar inhoud springen

Gevangene: verschil tussen versies

72 bytes toegevoegd ,  8 maanden geleden
k
Regel 20:
Soms kregen ze bezoek van bovengenoemde Anna Barbara van Meerten, die pionierswerk verrichte op het gebied van gevangenenzorg en de vrouwen bemoedigde en voor las uit christelijke en zedelijke boeken. Zij leerde de gevangen vrouwen lezen, schrijven en rekenen, en las hen uit Gods woord de Bijbel voor. Zij was gericht op de ontwikkeling van deze vrouwen, opdat zij beter voor zichzelf zouden zorgen. Zij werd 'Vriendin der armen en misdadigsters c.q. gevangenen' genoemd en bij haar overlijden 'de kroon van Gouda'<ref>Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anna_Barbara_van_Meerten-Schilperoort, geraadpleegd 30 mei 2023.</ref>. Zij was een reclasseringswerkster 'avant la lettre'.
 
'''''Gevangenenzorg Nederland''''' is een thans bestaande christelijke organisatie die, onder het motto ''Geloof in herstel'', (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun relaties kansen biedt op een sociaal en economisch zelfredzaam leven. Men biedt gevangen medemensen al meer dan 25 jaar lang (anno 2022) een helpende hand en ondersteunt hun familie tijdens de detentie (gevangenschap). De organisatie telt 30 bezoldigde medewerkers en 650 vrijwilligers (anno 2022).<ref>Vacaturetekst van Gevangenenzorg Nederland dd. 31 jan. 2022; <nowiki>https://www.jobfish.nl/vacatures/manager-fondsenwerving-en-communicatie-mt-lid/</nowiki>. </ref><ref>Het aantal vrijwilligers was op 18 aug. 2023 nog altijd 650. </ref>
 
== Toekomst ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.