Naar inhoud springen

Palestina: verschil tussen versies

755 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Palestina''' is de oude naam die de Romeinen in de 2e eeuw na Christus gaven aan het land van Israël. Het werd onderdeel van de provincie ''Syria-Palaestina''. Tegenwoordig is Palestina ook de naam van een staat in het land dat van Godswege aan Israël is beloofd.
 
== 'Palestina' ==
'Palestina' was vroeger de naam van een geografisch gebied, niet van een staat. De Romeinen gaven de naam in de 1e helft van de 2e eeuw aan het land van de Joden, omdat ze de rebellerende Joden zat waren en de naam Judea ('Jodenland') wilden uitwissen.
 
De naam 'Palestina' komt veel voor in (oudere) Nederlandse Bijbelcommentaren en Bijbelse atlassen en kaarten als aanduiding van het land Israël. Een voorbeeld is de wandkaart uit 1921. Op de kaart staan de namen van Israëls stammen (in rode hoofdletters) en de bekende gebieden Samaria en Judea, welke laatste twee namen nog altijd in Israël gebezigd worden.
[[Bestand:Palestina wandkaart Böhl Meima 1921.jpg|geen|miniatuur|885x885px|Wandkaart van Palestina uit 1921.]]
 
== 'Palestijnse staat' ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.