Naar inhoud springen

Posttribulationisme: verschil tussen versies

483 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 51:
Voorts kan worden tegengeworpen dat het antwoord van de Geest en de Bruid "Kom, Heer Jezus!" aan de Heer, die zei "Ik kom spoedig", aan zin inboet als er nog vele rampen moeten gebeuren vóórdat de Heer kan komen. <blockquote>''Opb 22:7  En zie, <u>Ik kom spoedig</u>. Gelukkig hij die de woorden van de profetie van dit boek bewaart. (...) Opb 22:12  Zie, <u>Ik kom spoedig</u>, en mijn loon is bij Mij om een ieder te vergelden zoals zijn werk is. (...) Opb 22:17  En de Geest en de bruid zeggen: <u>Kom!</u> En laat hij die het hoort, zeggen: <u>Kom!</u> En laat hij die dorst heeft, komen; laat hij die wil, het levenswater nemen om niet. (...) Opb 22:20 Hij die deze dingen getuigt, zegt: Ja, I<u>k kom spoedig!</u> Amen, <u>kom, Heer Jezus!</u>'' (Telos) </blockquote>"Kom je thee drinken?", met deze woorden nodig je niet tegen iemand die eerst een week op vakantie gaat. Wel zeg je: "kom je na je vakantie thee drinken?".
 
Een ander bezwaar is dat de komst van de Heer ''voor ons gelovigen'' niet lijkt te volgen op een welgetelde reeks grootschalige rampen, maar op de bereiding van een plaats voor ons in de hemel. <blockquote>''Joh 14:2 In het huis van mijn Vader zijn vele woningen; als het niet zo was, zou Ik het u hebben gezegd, want Ik ga heen om u plaats te bereiden. Joh 14:3 En als Ik ben heengegaan en u plaats heb bereid, kom Ik weer en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben. (Telos)'' </blockquote>Een ander bezwaar tegen het posttribulationisme is dat de komst van de Heer Jezus voor de gemeente verdwijnt achter de komst van de rampen die de aarde zullen treffen. Anders gezegd: de verwachting van de antichrist gaat vóór de verwachting van Christus, omdat de eerste eerder zou komen dan de laatste. De verwachting van de komst van Gods Zoon plaatst zich achter de verwachting van de komst van Gods toorn, omdat wordt ondersteld dat de toorn éérst komt. En verwachting van Jezus' komst verdwijnt achter de verwachting van de komst van de profeet Elia. <blockquote>''Mr 9:11  En zij vroegen Hem aldus: Waarom zeggen de schriftgeleerden dat eerst Elia moet komen? Mr 9:12  Hij nu zei tot hen: Elia komt wel eerst en herstelt alles, en hoe staat er geschreven van de Zoon des mensen, dat Hij veel moet lijden en als niets geacht worden?'' (Telos) </blockquote>Elia komt éérst, vóór de komst van de Zoon des Mensen in heerlijkheid.
 
Het verlangen naar de komst van de Heer kan gesmoord worden door de vrees voor de rampspoed die over de wereld komt: men zou dan licht wensen een natuurlijke dood te sterven vóór de rampspoed in plaats van opgenomen te worden bij de komst van de Heer ná de rampspoed.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.