Naar inhoud springen

Posttribulationisme: verschil tussen versies

189 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Posttribulationisme''' (van Lat. ''post'' = na, en Lat. ''tribulatio'' = verdrukking) is de leer dat de [[opname van de gemeente]] van Christus zal plaatsvinden bij de wederkomst van Christus in deze wereld, na de [[grote verdrukking]], dus na de oordelen van de zeven zegels, zeven bazuinen en (de eerste van de) zeven schalen, die in het laatste Bijbelboek beschreven worden.
 
De term 'posttribulationisme' komt van het Engelse 'posttribulationism'. In het Duits: 'Posttribulationismus', 'Nachentrückungslehre".
 
Tijdens de verdrukking van de eindtijd zal God de gelovigen bewaren, gelijk Hij Noach en de zijnen en Lot en zijn dochters bewaard heeft. In Jesaja worden de gelovigen aangespoord om zich te verbergen totdat de gramschap voorbij is. <blockquote>''Jes 26:20  Ga henen, mijn volk! ga in uw binnenste kamers, en sluit uw deuren na u toe; verberg u als een klein ogenblik, totdat de gramschap overga. (SV)''</blockquote>Na de verdrukking, bij de wederkomst van de Heer Jezus, zullen de ontslapen heiligen worden opgewekt en de gelovigen van de aarde worden opgenomen, de Heer tegemoet in de lucht (1 Thess. 4), om Hem te vergezellen bij zijn aankomst in deze wereld. De hele wereld zal, aldus een posttribulationist, het geluid van de bazuin en de stem van de aartsengel horen (1 Thess. 4:16; Matth. 24:31) en omhoog kijken en het teken van de Zoon des Mensen zien (Matth 24:30) en ook getuige zijn van de opname van de gelovigen en de onmiddellijke terugkeer met de Heer Jesus<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=bawASFSe_mE&t=22m27s What You Need to Know About the Second Coming]. Youtube.com: AskDrBrown, 1 aug. 2023. Vanaf 22 min. 27 sec.</ref>.
 
[[Bestand:Opneming van de gemeente - tijdrekenkundige standpunten.jpg|geen|miniatuur|1059x1059px923x923px]]
 
== Argumenten pro ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.