Naar inhoud springen

Hebreeën 13: verschil tussen versies

918 bytes toegevoegd ,  12 dagen geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
== Samenvatting ==
Vermaning tot broederliefde (13:1), gastvrijheid (13:2), meelijden met gevangenen en verdrukten (13:3), huwelijkstrouw (13:4), tevredenheid (13:5-6), gedenken en navolgen van voorgangers (13:7), standvastigheid ten opzichte van vreemde leringen (13:9). Wij hebben een ander altaar, een plaats buiten het leger, een ander stad dan het aardse Jeruzalem (3:10-14). Laatste vermaningen, heilwensen en groeten (3:15-25).
 
== 1 ==
Hebreeën 13:1 Laat de broederliefde blijven. (Telos)
<blockquote>{{Bijbelvers|HoofdstukNaam=Efeziërs 4|VersNummer=15}}</blockquote>
 
== 2 ==
Regel 8 ⟶ 12:
'''Hebben sommigen onwetend engelen gehuisvest.''' Welzeker heeft de schrijver gedacht aan de engelen die Lot bezochten.
 
== 3 ==
Hebreeën 13:3  Denkt aan de gevangenen alsof u medegevangenen was; aan hen die mishandeld worden alsof u ook zelf in [het] lichaam [mishandeld] was. (Telos)
<blockquote>
''Heb 10:32  Maar herinnert u de dagen van vroeger, toen u na verlicht te zijn veel strijd in het lijden verdragen hebt,  Heb 10:33  hetzij dat uzelf door smaadheden en <u>verdrukkingen</u> een schouwspel geworden was, hetzij dat u gemeenschap had met hen die zo daarin verkeerden. Heb 10:34  <u>Want u hebt ook mee geleden met de gevangenen</u> en de roof van uw bezittingen met blijdschap aanvaard, daar u wist dat uzelf een beter en blijvend bezit hebt. (Telos)'' </blockquote>
 
== 4 ==
Hebreeën 13:4  Laat het huwelijk bij allen in ere zijn en het huwelijksleven onbezoedeld, want hoereerders en overspelers zal God oordelen. (Telos)
'''Het huwelijksleven onbezoedeld.''' Onbezoedeld door hoererij of overspel.
 
'''Hoereerders en overspelers zal God oordelen.''' <blockquote>''Hebreeën 12:28  Laten wij dus, daar wij een onwankelbaar koninkrijk ontvangen, de genade vasthouden, en laten wij daardoor God dienen op een Hem welbehaaglijke wijze met eerbied en ontzag. Hebreeën 12:29  <u>Immers onze God is een verterend vuur</u>.'' (Telos)</blockquote>
''Heb 10:32  Maar herinnert u de dagen van vroeger, toen u na verlicht te zijn veel strijd in het lijden verdragen hebt,  Heb 10:33  hetzij dat uzelf door smaadheden en <u>verdrukkingen</u> een schouwspel geworden was, hetzij dat u gemeenschap had met hen die zo daarin verkeerden. Heb 10:34  Want u hebt ook mee geleden met de gevangenen en de roof van uw bezittingen met blijdschap aanvaard, daar u wist dat uzelf een beter en blijvend bezit hebt. (Telos)''
 
== 7 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.