Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

13 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 96:
Patiënten van 80 jaar en ouder, die de ziekte Covid-19 hebben, hebben een kans van 14,8% om te sterven door de gevolgen van deze ziekte; bij griep ligt het percentage op slechts 0,83% bij zieke 65-plussers<ref name=":0" />. Dat verschil komt althans ten dele doordat ons immuunsysteem ervaring met het griepvirus heeft en de afweer is verbeterd. Een Israëlische biochemicus, die het virus onderzoekt, sprak in maart 2020 de verwachting uit dat er geen vele miljoenen zullen sterven<ref name=":1" />.
 
Covid-19 is <u>veel dodelijker dan gewone seizoensgriep</u>. Van de mensen die de griep (influenza) krijgen overlijdt 0,1% aan de gevolgen, dat is 1 op de 1000 patiënten. Modelberekeningen schatten een gemiddeld aantal sterfgevallen door influenza In Nederland van bijna 2.000 per jaar in de periode 1999-2010<ref>Bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte#node-sterfte-als-gevolg-van-influenza</ref>.
 
'''Risicogroepen.''' Kwetsbare groepen zijn in 't bijzonder mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Zij hebben de grootste kans op ernstige klachten.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.