Naar inhoud springen

Alverzoeningsleer: verschil tussen versies

1.376 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 10:
 
God is een ''weldoener'' van alle mensen. <blockquote>''Mt 5:45  opdat u zonen wordt van uw Vader die in de hemelen is; want Hij laat zijn zon opgaan over bozen en goeden en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen.'' (Telos)</blockquote>Hij heeft ook Zijn hand uitgestoken tot redding van alle mensen. Want Hij wil dat alle mensen behouden worden. Daarom moet het evangelie van Gods genade aan de hele wereld worden bekendgemaakt. Voor hen die het (blijven) afwijzen is echter geen behoudenis.
 
'''<nowiki/>'Geen pijn noch dood meer'.''' Volgens de alverzoeningsleer zal er uiteindelijk, als alles met God verzoend is, geen pijn en dood meer zijn. In Opb. 20 blijkt echter dat er twee tegengestelde toestanden zullen bestaan: de toestand van de zaligen en die van de verdoemden.
 
De zaligen zullen leven en geen pijn meer hebben. <blockquote>''Opb 21:4  En Hij zal elke traan van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geschrei, noch pijn zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.'' (Telos) </blockquote>God maakt alles nieuw en zij zullen daaraan deel krijgen (21:5).
 
De tegengestelde toestand is die van de verdoemden. Zij zijn in de poel van vuur, die genoemd wordt 'de tweede dood' (Opb. 20:14; 21:8). <blockquote>''Opb 21:8  Maar voor de bangen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, hoereerders, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt; dit is de tweede dood.'' (Telos)</blockquote>In deze poel zijn ook de duivel, het Beest en de Valse profeet, die daar pijn lijden "tot in alle eeuwigheid" (Opb. 20:10). <blockquote>''Opb 20:10  En de duivel die hen misleidde, werd geworpen in de poel van vuur en zwavel waar zowel het beest als de valse profeet zijn, en zij zullen dag en nacht gepijnigd worden tot in alle eeuwigheid.'' (Telos)</blockquote>
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.