Naar inhoud springen

Farao van de Uittocht: verschil tussen versies

121 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 25:
In de hiervoor genoemde periode is niets bekend over een machtige farao van het calliber Ramses II. Het ligt daarom voor de hand, dat wanneer de zoon van Farao Ramses II (Merenptah), opvolger van zijn vader, de bekende opmerking maakt 'Israël ligt verlaten, zijn zaad is niet meer', hij dat zegt na de inname van Jeruzalem door Nebukadnessar en de ballingschap van zijn bewoners. Merenptah is volgens Velikovsky dezelfde als farao Apriës Hofra (Jeremia 44:30). Hij moest tegen muitende huurlingen binnen het eigen leger vechten en werd door gepeupel vermoord.
 
Men zocht de oplossing van het verkeerd verstaan van de Heilige Schrift in de Heilige Schrift zelf. HetDe probleemBijbel zou dannaar niethun gezocht moeten wordenmening in deenkele zogenaamdegevallen wetenschappelijkeconcreet buitenbijbelsemelding conclusies,doen maarvan meerzogenaamde ingeschiedkundige het feit dat de Bijbel concrete zaken noemtfeiten, terwijl deze misschien naar de mening van hen die het konden gebruikenze een meer symbolische betekenis zouden kunnen hebben. De gulden weg om 'Schrift met Schrift te vergelijken' wordt dan al snel aangevuld met interpretaties, ontleend aan soms kort door de de bocht genomen argumenten.
 
Ramses II als de farao van de uittocht past niet in ons verhaal. De Joods-Amerikaanse geleerde Immanuel Velikovsky heeft duidelijk aangetoond dat de 19<sup>e</sup> dynastie, waartoe Ramses II zou behoren, ook tegelijk de 26 dynastie was. Ramses II/Necho II bleek de grote tegenspeler van Nebukadnessar te zijn geweest. 'Beide' farao's (Ramses II en Necho II) hebben een kanaal willen graven, zijn ook opgetrokken ten strijde naar het Noorden (Karchemis), hadden te maken met invallers (zgn zeevolken). Ramses II zou ten strijde zijn getrokken tegen de Filistijnen, terwijl aan hun gevederde helmen duidelijk te zien was dat het dezelfde Perzische troepen waren als waartegen Necho II vocht. Koning Josia werd in zijn poging om het Tienstammenrijk onder zijn invloedsfeer te willen brengen, geconfronteerd met het Egyptische leger van Ramses II/Necho II dat op weg was naar het noorden en gedood.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.