Naar inhoud springen

Exodus 19: verschil tussen versies

927 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
k
Regel 51:
== 13 ==
Ex 19:13  Geen hand zal hem aanraken, maar hij zal zeker gestenigd, of zeker doorschoten worden; hetzij een beest, hetzij een man, hij zal niet leven. Als de ramshoorn langzaam gaat, zullen zij op de berg klimmen. (CP<ref name=":0" />)
'''Als de ramshoorn langzaam gaat.''' Eigenlijk met langgerekte toon aanhoudt. Dit signaal werd ook gegeven, als het volk tot de strijd werd geroepen en bij openlijke afkondigingen. Hebben wij hier te denken aan een eigenlijk blaasinstrument? Dat is mogelijk, zegt de een. Een ander<ref>Zo [[Hendrik van Griethuysen Antz.|Hendrik van Griethuysen]] in: Karl August Dächsel; F. P. L. C. van Lingen; H. van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting): met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901), commentaar op Richt. 18:30. Enige tekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 22 juni 2021. </ref> zegt dat we slechts te denken hebben aan een geluid dat met het geluid van de ramshoorn, of van de bazuin overeenkwam.
 
'''Als de ramshoorn langzaam gaat, zullen zij op de berg klimmen.'''
 
Regel 67 ⟶ 69:
''Opb 14:4  Dezen zijn het die zich niet met vrouwen hebben bevlekt, want zij zijn maagdelijk. Dezen zijn het die het Lam volgen waar het ook heengaat. Dezen zijn uit de mensen gekocht als eerstelingen voor God en het Lam.'' (Telos)
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.