Naar inhoud springen

Daniël 1: verschil tussen versies

352 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Daniël commentaar}} == 1 == Da 1:1 In het derde jaar van het koninkrijk van Jojakim, de koning van Juda, kwam Nebukadnezar, de koning van Babel, te Jeruzalem en belegerde haar. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>) '''In het derde jaar van het koninkrijk van Jojakim.''' Dat is 605 v.C. Want de schrijver volgt de babylonische wijze van dateren, waarbij het jaar van de troonsbestijging van een koning nie...')
 
Regel 5:
'''In het derde jaar van het koninkrijk van Jojakim.''' Dat is 605 v.C. Want de schrijver volgt de babylonische wijze van dateren, waarbij het jaar van de troonsbestijging van een koning niet wordt meegeteld.<ref>Dr. ir. J. de Graaf e.a. (red.), ''Tekst voor Tekst; de Heilige Schrift kort verklaard en toegelicht'' (Boekencentrum, 1987). </ref>
{{Tijdbalk Israël 650-600 v.C.}}
 
== 2 ==
Da 1:2  En de HEERE gaf Jojakim, den koning van Juda, in zijn hand, en een deel der vaten van het huis Gods; en hij bracht ze in het land van Sinear, [in] het huis zijns gods; en de vaten bracht hij in het schathuis zijns gods. (SV)
'''Sinear.''' D.i. het land van Babel, in de benedenloop van de rivier Eurfraat en Tigris, zie [[Sinear]].
 
== 7 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.