Naar inhoud springen

Romeinen 3: verschil tussen versies

676 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 27:
 
== 9 ==
Ro 3:<onlyinclude><sup>9</sup>  Wat dan? Zijn wij uitnemender? Helemaal niet. Wij hebben immers tevoren zowel Joden als Grieken beschuldigd, dat zij allen onder de zonde zijn, </onlyinclude>(Telos)
'''Zijn wij uitnemender?''' Uitnemender dan die lasteraars (8)?
 
== 10 ==
Ro 3:<onlyinclude><sup>10</sup>  zoals geschreven staat: ‘Er is geen rechtvaardige, ook niet een; </onlyinclude>(Telos)
Van verscheidene mensen in De Bijbel wordt gezegd dat zij rechtvaardig waren (zie [[Rechtvaardig]]), maar er is geen mens die volstrektvolkomen rechtvaardig is, rechtvaardig zonder af en toe te zondigen, volstrekt rechtvaardig gelijk God. <blockquote>''Jes 64:6  Doch wij allen zijn als een onreine, en al onze gerechtigheden zijn als een wegwerpelijk kleed; en wij allen vallen af als een blad, en onze misdaden voeren ons henen weg als een wind.'' (SV)</blockquote><blockquote>''Ro 3:23  Want allen hebben gezondigd en komen te kort aan de heerlijkheid van God,'' (Telos)</blockquote>De enige mens, trouwens, die in zijn leven praktisch volkomen rechtvaardig en goed was, was onze Heer Jezus Christus.
 
== 11 ==
''Jes 64:6  Doch wij allen zijn als een onreine, en al onze gerechtigheden zijn als een wegwerpelijk kleed; en wij allen vallen af als een blad, en onze misdaden voeren ons henen weg als een wind.'' (SV)
<onlyinclude>11  er is niemand die verstandig is; er is niemand die God zoekt; </onlyinclude>(Telos)
'''Er is niemand die God zoekt.''' Al zijn velen religieus en geloven de meeste mensen aan een hogere Macht.
 
== 12 ==
Vergelijk Jezus' antwoord op iemand die Hem "goede meester" noemde:
<onlyinclude><sup>12</sup>  allen zijn zij afgeweken; samen zijn zij nutteloos geworden; er is niemand die goed doet, er is er zelfs niet een’; </onlyinclude>(Telos)
'''Er is niemand die goed doet.''' Die volkomen en steeds goed doet.
 
Vergelijk Jezus' antwoord op iemand die Hem "goede meester" noemde:<blockquote>''Mr 10:18  Jezus echter zei tot hem: Waarom noemt u Mij goed? Niemand is goed dan Een: God.'' (Telos)</blockquote>Jezus wijst hem op de volkomen goedheid van God, waarbij de goedheid van mensen tekort schiet.
 
Jezus wijst hem op de volkomen goedheid van God, waarbij de goedheid van mensen tekort schiet.
 
''Ro 3:23  Want allen hebben gezondigd en komen te kort aan de heerlijkheid van God,'' (Telos)
 
De enige mens, trouwens, die in zijn leven praktisch volkomen rechtvaardig en goed was, was onze Heer Jezus Christus.
 
== 13 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.